Een hele goede middag, avond, ochtend of nacht of wanneer u het eerste wedstrijdverslag van het vlaggenschip ook maar leest. U heeft er als lezer een tijdje op moeten wachten maar vanaf vandaag zal er de zondag na een wedstrijd weer een uitgebreid wedstrijdverslag voor u klaar staan om de zondag goed te beginnen of te eindigen. Deze week mochten de heren voor de derde wedstrijd van het seizoen aantreden tegen de heren uit IJsselmuiden. Nadat Flash de vorige wedstrijd nipt met 3-2 verloor in afgraving in Apeldoorn waren ze uiteraard gebrand om de dit seizoen nog ongeslagen thuis status te behouden.

Set 1 begonnen de mannen weer zoals u van ze gewend bent: enthousiast, gretig en vol energie. Dit resulteerde erin dat de heren al heel snel een voorsprong wisten op te bouwen van een aantal punten en dit de gehele set ook niet meer uit hand gaf. Ook hebben de mannen dit seizoen weer een nieuwe trainer gevonden om het vlaggenschip de weide zee in te commanderen. Dit resulteert erin dat Flash op een andere manier is gaan spelen. Ondanks dat dit aan het begin van het seizoen erg wennen was lijken de heren dit nu aardig door te hebben. Zo wist bijvoorbeeld spelverdeler Jaël Bovenhuis een fantastische bal vanaf de 3 meter lijn op een 4 af te leveren bij de kersverse vader Mathijs Prins. Die op een nul blok deze bal heerlijk kon binnen timmeren.  De eerste set ging dus met alle geweld van dien naar Flash met 25-16.

Set 2 wouden de mannen de lijn uit de eerst set uiteraard doortrekken maar hadden hier iets meer moeite mee. Hierdoor liep de score in de set opmerkelijk lang gelijk op. Wel was de Diagonaal Sander van Gelder weer aardig op dreef en wist constant op een 1 blok alles binnen te timmeren. Iets wat niet is verander onder de nieuwe trainer Gerard van Vliet is de kracht van de heren boven de 20. IJsselmuiden leek als eerste op weg te zijn naar de 20, maar Flash wist hier een stokje voor te steken. Boven de 20 veranderd alles wat de heren aanraken in goud en dat was deze wedstrijd niet anders. Na de time-out waren er per punt maar 1 of 3 aanrakingen van Flash. Een kill block of een goed uitgespeelde aanval. Mede doordat de heren deze wedstrijd weer gebruik konden maken van de Libero Jeffrey Bisschop lagen de passjes over het algemeen weer door het korfje. Op deze manier wisten de mannen ook set 2 in Nieuwleusen te houden met 25-20.

Set 3 was dus voor 2 punten maar dat leek niet helemaal door te dringen. De pass kwam minder waardoor het spel verdelen lastiger werd. IJsselmuiden wist ondanks de lage opkomst een aardige druk te zetten op de mannen van heren 1 en hierdoor kwamen ze al gauw op voorspong. Nu is dat normaal niet zo’n probleem, maar Flash wist deze voorsprong niet meer goed te maken. Eind set 3 werd er nog een tactische wissel doorgevoerd waardoor Stan Vriens de nodige minuten mocht maken en aardig wat balletjes op de goede plek wist te krijgen. Helaas mocht de poging niet baten en ging set 3 verloren met 14-25.

Na de 3-2 nederlaag vorige week waren de mannen niet uit op weer een 5e set en begonnen dus weer met frisse energie aan de 4e set. Dit was meteen terug te zien aan het spel. De pass lag beter, de setup was weer goed en de aanval scoorde weer. Ook kapitein Stefan Groen was wel klaar met het geprik en begon ook de nodige ballen door te slaan. En waar Stan ter Wee de aanval van de midden al een aantal keer mocht aanraken wist hij er nu ook genoeg tegenhouden waardoor de voorsprong al snel daar was voor Flash. En ook Jesse Spans airlines was weer op cruising altitude en wist veel ballen keurig op een 1 blok binnen te vliegen. Door al deze momenten bleef ook de 4e set in Nieuwleusen met 25-21. Een zakelijke 3-1 overwinning dus. Het vlaggenschip meert door deze overwinning keurig aan op een 2e plek in de competitie. Helaas staat de herfstvakantie alweer voor de deur en zijn de heren 2 weken vrij. De eest volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 16 november. Hopelijk zit u dan allemaal weer vol verwachting en enthousiasme op de tribune.