Zaterdag 5 oktober was voor Flash Nieuwleusen Dames 2 de eerste thuiswedstrijd van de competitie. Onze libero Korien genoot nog van een vakantie na haar bruiloft, maar hier voor in de plek hadden we Eryn die bij ons aansloot. Verder begonnen we de wedstrijd met volle focus zoals we ook hebben getraind.

We begonnen de eerste set met Iris Kooiker, Lisa Bollemaat, Iris Dunnik, Anne-Karlijn Schuurman, Lotte Nooijen en Celine van Drimmelen. Deze werd sterk gestart door een aantal serve series van Lisa Bollemaat en Iris Kooiker. Ondanks de sterke serves van de dames, haalden de dames van SVM veel van de grond en kwamen vaak met een tegen aanval. Maar Flash hield zich geconcentreerd en gefocust en haalden de eerste set binnen met een eindstand van 25-18.

De tweede set begonnen we met dezelfde opstelling als de eerste set. SVM was goed warm gedraaid na de eerste set en was steeds vaker in de aanval, waar Flash soms ook moeite mee had. Hierdoor was de gehele tweede set gelijk oplopend. Door een aantal mooie blok acties van Celine van Drimmelen, aanvallen van Lotte Nooijen en een goede serve van Iris de Weerd sleepten we toch ook deze set binnen met 25-20. 2-0 in sets in het voordeel van Flash.

Daar gaan we beginnen met de beruchte derde set. Hierin kwam Geanne Steenhuis op de plek van Iris Dunnik op de buitenkant. En Iris de Weerd bleef staan voor Lotte Nooijen. Het heet niet voor niets de “beruchte ” derde set als het niet ontiegelijk spannend werd gemaakt. SVM had een aantal goede en tactische aanvallen en ook een blokkering die toch regelmatig voor de aanvallers van Flash hing. Hierdoor was scoren voor de dames van Flash lastig. Maar na de time outs en wissels die door Wim werden aangevraagd hebben we toch de rust kunnen behouden en hebben we de set naar binnen geharkt met als resultaat 25-22.

Hierdoor is het 3-0 in sets voor Flash Nieuwleusen en de wedstrijd is al gewonnen, maar het was natuurlijk het mooiste resultaat als we dan ook de laatste set winnen en de volle 5 punten in Nieuwleusen blijven.

De vierde set werden een aantal wissels uitgevoerd door coach Wim. Eline Meijerink kwam er in om het spelletje te verdelen en Sarina Massier mocht Celine van Drimmelen vervangen op de diagonaal. Ook Lotte Nooijen werd weer terug gebracht in het veld voor Anne-Karlijn Schuurman. Wederom ging deze set lange tijd gelijk op. Veel lange rally’s werden over en weer gespeeld. Vaak in het voordeel van Flash, maar toch lieten ze ook geregeld de meiden van SVM weer terugkomen in het spelletje. Gelukkig door een aantal goede serve-series, mooie aanvalspunten en een sterke verdediging trok Flash aan het laatste eind en werd ook de laatste set gewonnen! 4-0 winst en 5 punten in de pocket.

Uit deze wedstrijd is weer gebleken dat we het echt als team hebben gedaan en we iedereen in het team nodig hebben om de overwinning over de streep te trekken. Ook weer genoeg leerzame momenten gehad deze wedstrijd om aankomende week aan te werken, zodat we helemaal klaar gestoomd zijn om het volgende week op te nemen tegen DAC Dedemsvaart. We spelen dan om 15:00 uur in Dedemsvaart.

Ook een dank aan het publiek dat ons weer heeft aangemoedigd tijdens onze eerste thuis speeldag! Zien we jullie volgende week ook in Dedemsvaart? 😉 Ben je helaas verhinderd, dan kun je ook de livestream volgen op onze facebookpagina!